Госпотребслужба назвала марки зарядних пристроїв, які не варто купувати

Виявлено небезпечні зарядні пристрої. До питання придбання гаджетів або компонентів до них варто підходити вкрай обережно – часом бажання заощадити може зіграти злий жарт і привести до ще більших витрат згодом. Так, інспектори Госпотребслужби Одеської області виявили небезпечні зарядні пристрої, доступні для покупки споживачами. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У Госпотребслужби Одещини розповіли про виявлення в торговельних точках зарядних пристроїв, які не відповідають нормам безпеки. Власники торгових точок повинні будуть вилучити дані пристрої з продажу.

Повідомляється, що планові інспекції, в ході яких були виявлені небезпечні пристрої, були проведені в грудні 2020 року відповідно до законодавства про державний ринковий контроль непродовольчої продукції. В результаті перевірок були виявлені мережеві зарядні пристрої, які не відповідають вимогам безпеки:

Profit ES-D41;
Piko TC-242;
Piko TC-121.

В результаті проведеної оцінки, було встановлено, що дана продукція являє високий рівень загрози. Розповсюджувачам даної продукції надано рішення про заборону її реалізації на українському ринку. Главк Госпотребслужби Одеської області здійснює моніторинг виконання мережами даного рішення.

У відомстві рекомендують покупцям не купувати пристрої, використання яких не гарантує безпеки, або не застосовувати в разі, якщо вони вже придбані. Там вказують також на те, що очистити ринок від небезпечної продукції допоможе тільки небайдужість громадян і просять повідомляти про випадки виявлення таких товарів в точках торгівлі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.