Офіційно: Xiaomi пояснила, яким смартфон не світять сервіси Google

Розслабтеся: на глобальному ринку смартфонів Xiaomi не грозить позбавлення Google-сервісів. В оновленні MIUI 12.5 пропала можливість встановлювати сервіси Google. Ситуація викликала широкий резонанс, і ми спробували прояснити ситуацію, знявши спеціальну статтю на цю тему. Зі свого боку, користувачі з усього світу атакують Xiaomi, і вона випустила прес-реліз, щоб внести ясність і заспокоїти фанатів по всьому світу.

 

Перш за все, Xiaomi заявила, що ряд фанатів не вірно витлумачили повідомлення про блокування установки сервісів Google на смартфони. Є ті, хто вважав, що відтепер цих програм не буде на всіх смартфонах компанії. Xiaomi акцентує увагу, що неможливість самостійного встановлення сервісної інфраструктури GMS торкнулася тільки ті моделі, які вже спочатку її не отримали.

 

На території Китаю продаються деякі моделі Xiaomi і Redmi з попередньо встановленими Google-сервісами, і нова політика компанії їх теж не торкнеться. Як і не торкнулася вона глобальних версій смартфонів, для них нічого не зміниться, сервіси залишаються на своїх місцях. У майбутньому компанія навіть обіцяє розширити кількість моделей, які будуть поставлятися з GMS.

 

Тепер, купуючи смартфон Xiaomi в Китаї, користувач не зможе поставити туди легко і просто сервіси від Google. Можливо, таким кроком Xiaomi дає зрозуміти, що в теорії вони можуть відмовитися від Google і зробити все, щоб закрити їй ринок Піднебесної. Навряд чи цей «удар» став відчутним і особливо подіяв на Google.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.