На китайські смартфони Xiaomi більше не можна ставити сервіси Google

Китайська компанія Xiaomi вирішила сильно засмутити українських користувачів і любителів економити в цілому. Як стало відомо, виробник заблокував установку програмного забезпечення Google на смартфони, які випущені для китайського ринку

Нагадаємо, що Google вже давно заблокована в Китаї, в зв’язку з чим всі смартфони на ринку Піднебесної продаються без сервісів GMS. Але раніше встановити їх можна було вручну.

Однак, представники Xiaomi заявили, що компанія отримує багато скарг від користувачів, які використовують Google Mobile Services на моделях з китайською версією прошивки MIUI. У зв’язку з цим відтепер установка GMS на такі пристрої буде заблоковано.

Це сильний удар по користувачах, які люблять замовляти телефони з Китаю на AliExpress і інших майданчиках, де ціни набагато нижче локальних. Потім смартфон перепрошивати на глобальну прошивку з програмним забезпеченням Google і без проблем користуються. Чи вдасться обійти “нововведення” компанії Xiaomi, поки що невідомо.

Блокування є програмною і активується після установки програмного забезпечення MIUI 12.5. Уже відомо, що сервіси Google не можна використовувати на Redmi K30 Ultra і Redmi X10 5G.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.