В “Укрзалізниці” розповіли, що буде з цінами на квитки

Стало відомо, чи підвищаться ціни для пасажирів Укрзалізниці. Ситуацію з цінами на квитки прокоментував голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак в ефірі телеканалу Україна 24. Він зазначив, що ціни на квитки на потяги не змінювалися вже три роки (з 2018 року). З цієї причини на сьогоднішній день, вважає Жмак, пасажирські перевезення в нашій країні збиткові.

Голова правління компанії підкреслив, що в багатьох країнах світу пасажирські перевезення дотуються з державного бюджету. В Україні ж такої ситуації немає, пояснив експерт. Більш того, вартість навіть не індексується на рівень інфляції в державі. З цієї причини, зазначив Володимир Жмак, на сьогоднішній день немає можливості зменшити ціни на квитки для пасажирів.

Більш того, за словами Володимира Жмака, компанії не компенсують навіть вартість пільгових квитків. Так, тільки МОН має компанії близько мільярда гривень. Приблизно таку ж суму заборгували представники місцевої влади, розповів голова правління Укрзалізниці.

З цієї причини, зазначив глава правління компанії, в Укрзалізниці хочуть зробити пасажирське перевезення хоча б окупаваним. Наприклад, ввести систему договорів з представниками обласних адміністрацій, великих підприємств, а також заводів. Наприклад, якщо існує договір, то користуйтеся модернізованим транспортом, якщо ж ні – є склади Ризького заводу 1976 року.

Варто зазначити, що про підвищення на квитки на потяги вже раніше говорили представники влади. Зазначалося, що до кінця 2021 року вартість квитків на потяги може збільшитися приблизно на 21 відсоток. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклій, серед причин – індексація тарифів. У 2020 році подорожчання не сталося почасти через пандемію коронавируса.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.