“Укртелеком”, “Київстар”, Vodafone і lifecell попередили про подорожчання

Педставітелі компаній пояснили, з чим пов’язано подорожчання тарифів. Найбільші мобільні оператори країни – “Київстар”, Vodafone і lifecell, а також оператор фіксованого телефонного зв’язку “Укртелеком” заявили про те, що в 2021 році на українців чекає підвищення вартості тарифних планів. Про це повідомляє інформаційний портал “Айтіпедія”.

“Київстар” і Vodafone пояснили, що підвищення вартості їхніх тарифів в значно мірою обумовлене серйозно збільшеним споживанням мобільного інтернету і кількості дзвінків з України в інші країни. У зв’язку з цим компанії докладають клієнтам перейти зі старих тарифів на більш нові, які пропонують більшу кількість послуг. “Київстар”, наприклад, готовий надавати таким клієнтам 100-відсоткову знижку на першу абонплату в декількох тарифів. Варто зазначити, що мінімальна вартість контрактних тарифів “Київстару” стартує з 100 гривень на місяць.

Крім того, “Київстар” і Vodafone вкладають серйозні суми грошей в розвиток мережі. За минулий рік “Київстар” вклав у свої тенета 5 мільярдів гривень, а Vodafone – 2,8 мільярда гривень. Це допомагає операторам розширювати покриття і нарощувати ємність мережі, що позитивно позначається на швидкості мобільного інтернету.

Через зростаючого обсягу споживання інтернету вартість одного мегабайта знижується, наприклад, в Vodafone відзвітували про те, що за останній рік ціна за гігабайт в тарифах оператора впала на 12%.

Крім того, lifecell і “Водафон” заявили про те, що будуть рятувати від старих і акційних тарифних планів, які будуть недоступні більше для підключення. Lifecell, наприклад, підвищив вартість семи тарифних планів, частина з яких – акції. Всього під кінець 2020 року компанія обслуговує приблизно 80 тарифних планів.

Необхідність в підвищенні вартості тарифів відчуває і “Укртелеком”. За словами представників компанії, з кожним роком містити мережі стає все дорожче, враховуючи, що в Україні – одні з найнижчих цін на інтернет в світі.

Підводячи підсумки, варто сказати, що мобільні оператори не стільки “задирають” ціни на тарифи, а підштовхують українців до того, щоб користуватися більш дорогими, але і більш наповненими тарифними планами.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.