Собівартість Xiaomi Mi 11 така ж, як у iPhone 12

Представлений на цьому тижні в Китаї смартфон Xiaomi Mi 11 – перший флагман Android на SoC Snapdragon 888 – обходиться у виробництві в стільки ж, як і Apple iPhone 12. Тобто, в 373 доларів. Відповідну оцінку днями озвучив партнер інвестиційного відділення Xiaomi Industry Investment і відомий аналітик Пан Цзютай.

Ціни Xiaomi Mi 11 в Китаї починаються від 3 999 юанів (17 350 гривень) за версію з 8 ГБ оперативної пам’яті і 128 ГБ флеш-пам’яті, тоді як iPhone 12 (4/64 ГБ) – від 6 299 юанів (27 455 гривень). Тобто, при однаковій собівартості різниця в ціні нинішніх флагманів Xiaomi і Apple більш ніж дворазова. І в принципі, в цьому немає нічого дивного – маржа у пристроїв Apple одна з найвищих (якщо не найвища) серед виробників споживчої електроніки, тоді як бізнес-модель Xiaomi передбачає мінімальну націнку на «залізо» (заробляє компанія головним чином на сервісах і рекламі).

Чи треба зайвий раз нагадувати, що мова про чисту вартість комплектуючих – подібного роду оцінки не враховують витрати на НДДКР, розробку ПО, поширення і збут, так що про повноцінну собівартості тут мови не йде.

Глобальна прем’єра Xiaomi Mi 11 очікується пізніше в цьому місяці, тоді і будуть оголошені європейські і українські ціни на новий флагман Xiaomi. До слова, в українському роздробі ціни на iPhone 12 починаються від 24 938 грн.

Сьогодні в мережі з’явилися рендери старшої моделі Xiaomi Mi 11 Pro в блакитному і сріблястому кольорах корпусу. Вони демонструють інший дизайн задньої панелі – масивний блок основної камери в лівому кутку оформлений трохи по-іншому і займає набагато більшу площу в порівнянні Xiaomi Mi 11. У Xiaomi Mi 11 Pro очікується більш просунута основна камера з підтримкою 120-кратним збільшенням та підтримка надшвидкої зарядки потужністю 100+ Вт.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.