Шахраї придумали нову схему: на “Новій пошті”

В “Новій пошті” відзвітували про нову схему, яка незабаром може стати популярною. Як водиться, на будь-якому полі, де люди можуть заробляти чесною працею, знайдуться люди, які хочуть заробити обманом. Не уникнув такої долі і поштовий оператор “Нова пошта”, на офіційному сайті якого з’явилася інформація про нову шахрайську схему, що набирає популярність останнім часом.

У прес-службі “Нової пошти” розповіли українцям, що співробітники одного з відділень спільно з співробітниками правоохоронних органів затримали зловмисника, який хотів повернути кошти за накладених платіж, надаючи співробітникам підроблені документи.

Повідомляється, що підробленими документами, якими він користувався для того, щоб повернути кошти були підроблений паспорт і довіреність від відправника. У відділенні чоловік заявив про те, що хоче скасувати накладений платіж в 47 тисяч гривень.

Почувши таку велику суму, співробітники відділення насторожилися і звернулися до служби безпеки, а та, в свою чергу, викликала в відділення поліцейських, тому, що в певний момент з’ясувалося, що цей зловмисник скасовувати платежі намагався вже в декількох відділеннях. На місце прибули поліцейські, які відразу ж затримали афериста. Крім того, служба безпеки “Нової Пошти” передала правоохоронцям всі свідчення.

Відзначається, що подібне в Україні відбувається не в перший раз. Зараз будь-хто може купити підроблений паспорт на торгових майданчиках darknet, при тому, що якість деяких знаходиться на такому рівні, що відрізнити справжній від підробки стає важко. Після цього люди з такими документами ходять по відділеннях пошти та, видаючи себе за інших громадян щоб уникнути підозр поліції, намагаються вибити з працівників відділень гроші.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.