Клієнтів ПриватБанку і monobank розводять по новій схемі

Ні в якому разі не можна комусь повідомляти дані по банківській карті. Інтернет-шахраї України придумали нову злочинну схему, за допомогою якої позбавляють співгромадян особистих коштів. Зловмисники використовують хитру схему обману популярної банківської функцією “cash back”, проте вже існує докладна інструкція щодо того, як вберегтися від “банківських шахраїв”.

Інтернет-шахраї, Способи крадіжки коштів з рахунку, Нацбанк України, Компанії

Найчастіше аферисти використовують ПриватБанк, який залишається лідером за кількістю клієнтів в Україні. Як і багато інших банківських установ, він гарантує часткове повернення коштів на карти користувачів при безготівкових розрахунках. Багато українців досі не знають про цю функцію. Таким людям дзвонять співробітники ПриватБанку, що пропонують активувати кешбек на карті.

У шахраїв можуть бути такі ж бази даних, як і у працівників фінансових установ. Дуже легко піддатися на вмовляння фальшивих “банкірів”, потрапивши на прийом шахраїв. Але є спосіб, який дозволить зберегти свої гроші в недоторканності. Банківський працівник знає всю інформацію про клієнта без додаткових питань. Йому чудово відомий і номер карти користувача. Співробітникові банку досить просто підключити цю функцію до карти за згодою клієнта.

Обманщик спершу починає обіцяти занадто вигідні умови по послузі кешбек, іноді пропозицію доходить до повернення п’ятдесяти відсотків від суми покупки. Клієнт виявляється зацікавлений і втрачає можливість тверезо мислити. Шахрай починає поступово випитувати інформацію по банківській карті: спочатку її номер, потім і інші дані. Це конфіденційна інформація, навіть співробітники банку не мають права про неї питати. А вже якщо ці дані отримають шахраї, то ніщо не завадить їм скористатися коштами на рахунку, до якого прив’язана карта.

Після того, як злочинець заволодіває даними карти, він відразу ж переводити гроші з неї на інший рахунок. Обманутому клієнту приходить смс про це. Зловмисник заявляє, що це підтвердження послуги підключення кешбек і просить продиктувати дані з SMS-повідомлення. Після цього йому вже ніщо не заважає розпоряджатися вкраденими засобами. Необхідно бути уважним і нікому не повідомляти інформацію по своїй карті.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.