Мобільний оператор lifecell провів інтеграцію внутрішніх систем з сервісом «Дія»

lifecell став першим українським мобільним оператором, який почав застосовувати шеринг електронних документів, що засвідчують особу, з програми «Дія». Така можливість вплинула насамперед на процедуру реєстрації мобільного номера у оператора. Тепер дані абонента, який бажає юридично «закріпити» номер за собою, автоматично завантажуються у внутрішні системи lifecell після його згоди. Це дозволило значно скоротити час на здійснення реєстрації.

Відчути нові переваги можуть клієнти lifecell, що користуються додатком «Дія 2.0». Для цього, як і раніше, необхідно подати заяву на реєстрацію номера в магазин lifecell. А далі абоненту достатньо відкрити документ, що засвідчує особу, в додатку «Дія» на власному смартфоні і назвати згенерований номер штрих-коду. Співробітник оператора вводить цей номер в систему і направляє запит на отримання копії цифрового документа. Клієнт підтверджує запит – копія документа виявляється в системі lifecell. Вся процедура займає кілька секунд.

Зараз через «Дію» lifecell можна надавати копії наступних видів цифрових документів: ID-карти (паспорта громадянина України нового зразка) та закордонного паспорта.

Оператор, як і раніше, бере електронні версії та інших документів, що засвідчують особу. Для цього достатньо відкрити їх в додатку «Дія» та продемонструвати співробітнику lifecell. Цією можливістю клієнти lifecell могли скористатися ще з квітня 2020 року під час проходження процедури реєстрації та ідентифікації (підтвердження володіння номером). Успішна ідентифікація дозволяє отримати доступ до управління номером (операціями з SIM-картою, отримання фінансової інформації про номер, зміни тарифу і статусу додаткових послуг). Однак, введення даних з таких документів в системи lifecell не є автоматичним і відповідно займає більше часу.

Також, як і раніше, згідно зі стандартною процедурою реєстрації номера клієнт повинен підтвердити користування SIM-картою одним із способів: надати SIM-карту для перевірки; озвучити / показати / вказати в заяві одноразовий пароль, відправлений оператором на абонентський номер, який реєструється; озвучити / показати / вказати в заяві секретне слово, встановлене відповідно до процедури оператора.

За словами оператора, реєстрація мобільного номера є найбільш дієвим методом для захисту SIM-карти від шахрайства. Для віддаленої реєстрації номера на свої паспортні дані або віддаленого укладення індивідуальних контрактів lifecell пропонує можливість авторизації за допомогою BankID. Реєстрація номера можлива ще й через підключення Мobile ID – електронного цифрового підпису.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.