Секрети MIUI 12: як включити гіперзвуковий захист від збору даних Google

Деякі власники смартфонів на базі MIUI 12 скаржаться, що під час дзвінка їх погано чутно. При цьому тестування в додатку “Диктофон” видає нормальні результати, отже справа зовсім не в юраці. Деякі додатки можуть використовувати мікрофон для збору даних і інших небажаних дій. Для відключення втручання софта потрібно зайти в «Налаштування» -> Програми -> Дозволи -> Дозволи -> Мікрофон. Тепер знаходимо все програми, які можуть використовувати мікрофон і які варто обмежити. Заблокувати доступ до мікрофона можна наприклад програми Opera або іншим браузерам.

Для подальших маніпуляцій нам знадобиться безкоштовний додаток Activity Launcher, яке дозволяє проводити тонке налаштування системи MIUI 12. В операційній системі Android 10 з’явилася функція “адаптивних повідомлень”.

Система відстежує, які з повідомлень для вас актуальні в першу чергу і відображає їх вище в “шторкі”. Якщо ця функція не здається, то її можна відключити для економії ресурсів смартфонів. Відкриваємо Activity Launcher, вводимо в пошуковому рядку слово “повідомлення” і знаходимо пункт “Адаптивні повідомлення”. Знаходимо Android Adaptive Notification і вирубуваєм його.

Також Activity Launcher дозволяє відключити “Анонімні звіти про синтез мови”. Це може також позитивно позначитися на вашому рівні безпеки, захисту персональних даних і знизити навантаження на смартфон.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.