Vodafone запустив новий 4G у всіх областях України

За п’ять місяців роботи, з липня по листопад 2020 року, Vodafone запустив мережу 4G в діапазоні 900 МГц (LTE 900) у всіх областях України. Включення просувалося по черзі із заходу на схід і на сьогодні мережа включає майже 800 базових станцій (БС), які покривають близько 4700 населених пунктів, в яких проживає понад 3,7 мільйона чоловік. За даними оператора Vodafone це рекордна покриття LTE 900 в Україні.

За цей час загальний трафік по мережі LTE 900 склав більше 1600 ТБ. БС з максимальною швидкістю була зафіксована в Закарпатській області, де швидкість склала більше 31 Мбіт / с. БС, яка «прокачала» найбільше трафіку, знаходиться в Чернігівській області, там сумарний трафік з моменту запуску склав більше 5700 ГБ.

«Будівництво LTE 900 стало самим амбітним проектом 2020 року, який в умовах карантину придбав ще й соціальну значимість для країни. Раніше в багатьох невеликих населених пунктах швидкість мобільного інтернету була недостатньою, щоб люди могли повноцінно вчитися і працювати онлайн. Ми називаємо це цифровим нерівністю.

І після запуску LTE 900 ми розширюємо мережу рекордно швидко, усуваючи це нерівність, відкриваючи безмежні можливості для онлайн освіти, медицини, підприємництва, дозвілля, що так важливо для розвитку країни в сьогоднішніх умовах », – прокоментувала Ольга Устинова, генеральний директор Vodafone Україна.

Розширення 4G покриття в областях дало оператору Vodafone можливість, спільно з регіональними адміністраціями, розвивати проект Vodafone Village Routes, спрямований на підтримку туризму і підприємницької діяльності в невеликих населених пунктах. У ці маршрути включені сільські садиби, які розвивають зелений туризм, маленькі агрогосподарства, ферми, пекарні, сироварні, майстерні, де займаються народними промислами і т.п.

Відповідно до ліцензійних умов, до середини 2022 року має бути забезпечено покриття мобільного швидкісного інтернету в населених пунктах з населенням понад 2000 чоловік з охопленням 90% населення України, а також покриття доріг міжнародного і національного значення до середини 2024 року.

Нагадаємо, що на початку тижня Vodafone Україна розширив покриття LTE 900 МГц в зоні ЧАЕС, мережа буде використовуватися в системі моніторингу пожежної безпеки на основі тепловізорів і NB-IоT.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.