«Київстар» запускає послугу SIM Check для запобігання шахрайства з SIM-картами

Оператор стільникового зв’язку «Київстар» повідомив про запуск нової послуги для бізнесу, яка покликана не допустити шахрайства, пов’язаного із заміною SIM-карт. SIM Check – це послуга, яка забезпечує додатковий захист від шахрайства фінансовим, банківським організаціям і їх клієнтам.

Як повідомляє прес-служба «Київстар», компанія пропонує мікрофінансовим організаціям (МФО) та банкам перевіряти інформацію про заміну SIM-карти передплаченого зв’язку. За допомогою спеціального програмного забезпечення замовники зможуть отримувати інформацію від «Київстар» в режимі реального часу. Послуга розроблена, в тому числі, для захисту власників «фінансових» номерів телефонів.

Суть послуги полягає в наступному. Фінансові установи, з якими співпрацює «Київстар», направляють запити за номерами телефонів, за якими оформляється онлайн-кредит, або проводиться інша фінансова операція. «Київстар» перевіряє, чи перевипускають SIM-карта за цим номером телефону, і за який період. Відзначається, що «Київстар» строго слідує вимогам Законів «Про Персональних даних» і «Про Інформації» і не передає відомості про абонентів третім особам. Банк або МФО отримує лише конкретний телеком-показник – факт зміни SIM-карти.

Таким чином, додаючи отриману інформацію про зміну SIM-карти в свої правила або алгоритми, фінансова організація може визначити шахрайську операцію і заблокувати її, зберігши кошти клієнтів.

«За допомогою послуги SIM Check фінансові організації проводять додаткову перевірку і точніше оцінюють ризики неповернення коштів, наприклад при оформленні кредиту. Як правило, ми рекомендуємо своїм бізнес-клієнтам комбінувати послугу SIM Check з сервісом кредитного скорингу, щоб знизити фінансові ризики », – заявив директор з розвитку нових напрямків бізнесу« Київстар »Ілля Польшаков.

Серед переваг послуги SIM Check оператор виділяє наступні ключові моменти:

  • Додаткова перевірка для більш ефективної боротьби з шахрайством;
  • Додаткова ступінь захисту клієнтів банку і МФО від неправомірних дій;
  • Зниження рівня проблемної заборгованості і негативних відгуків,
  • Вартість сервісу не залежить від типу або розміру бізнесу, а залежить від кількості звернень за даними.
  • Більш детально ознайомитися з послугою SIM Check можна на офіційному сайті оператора.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.