Xiaomi знову можуть заборонити продавати смартфони

Другий раз на ті ж «граблі»? Xiaomi знову можуть заборонити продавати смартфони в Індії. Так може статися, що Xiaomi вдруге за свою історію виявиться персоною «нон грата» в Індії. Компанія Philips хоче домогтися від китайської компанії виплати компенсації за порушення патентів і хоче використовувати це як привід для повної заборони старих і нових смартфонів Xiaomi на території Індії.

 

Прийшла звістка, що Philips подала до Високого суду Делі скаргу, в якій звинувачує китайського гіганта в тому, що він незаконно використовував цілий ряд патентів, що стосуються HSPA, HSPA + і LTE, що належать нідерладскій транснаціональної компанії. Таке грубе порушення прав Philips, на думку її юристів, вимагає самого строго покарання. Тому вони звернулися з проханням до суду обмежити ввезення і продаж продуктів Xiaomi на території Індії. Свій вердикт Феміда повинна винести в найближчі чотири тижні, а сама справа буде розглянута 18 січня 2021 році.

Якщо суд підтримає Philips і накладе заборону на ввезення продукції Xiaomi в Індію, то це буде другий вже випадок, коли китайська компанія буде настільки строго покарана. Нагадаємо, що в 2014 році через порушення патентів Ericsson вона змушена була згорнути продажу своїх пристроїв на індійському ринку.

 

Але тоді частка компанії в цьому регіоні була незначною, а зараз вона в лідерах і це дуже боляче вдарить по її іміджу і продажу електроніки. Більш того, Xiaomi доведеться розпрощатися з планами міцно влаштуватися в першій трійці найбільших виробників смартфонів у світі і, можливо, обійти «саму» Apple.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.