«ПриватБанк» запустив програмні РРО для бізнесу в платіжних POS-терміналах

«ПриватБанк» разом з SM POS і UKey розпочав впровадження програмних РРО для бізнесу в платіжних POS-терміналах. Про це повідомляє прес-служба банку.

Що собою являють РРО на терміналах «ПриватБанку»
По суті програмне РРО – це додаток з підтримкою фіскалізації операцій, яке працює на платіжних Android POS-терміналах Verifone x990. У його допомогою в одному пристрої підприємці отримають:

  • Мобільний POS-термінал з платіжними функціями;
  • Касовий апарат, відповідний до вимог законодавства;
  • Систему обліку товарів.

Як повідомили Айтіпедія в «ПриватБанку», послуга програмного РРО буде тарифікуватися за цінами розробника. На сайті SM POS є два тарифи: піквартальний – 600 грн або безлімітний – 2700 грн. Банк не стягує ніяких додаткових комісій.

Найближчим часом банк планує розширення лінійки моделей POS-терміналів, які будуть працювати з програмними РРО. А також розширити перелік додатків з Фіскалізація від інших розробників.

Про що взагалі мова?
В Україні з минулого року йде робота над законодавством, яке наказує деяким видам бізнесу обов’язкове використання РРО (касових апаратів). Для ФОП 2-4 групи в ритейлі РРО стане обов’язковим з 1 січня 2021 року.

Використання програмних РРО передбачено Законом №128-IX від 20 вересня 2019 року. Для деяких груп ФОП касові апарати стали обов’язковими вже з серпня 2020 року (наприклад, для магазинів, що продають складну побутову техніку або медичні вироби).

Це не стосується тих ФОП, які приймають за свої послуги безготівкові розрахунки (наприклад, фрілансерів-ФОП, які займаються програмуванням або дизайном).

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.