Sony почала банити нахабних користувачів PlayStation 5, як спіймати бан і як його обійти

Компанія Sony заблокувала акаунти кількох тисяч власників ігрової консолі PlayStation 5. Судячи з повідомлень на форумі підтримки, блокування в основному відбувається в Гонконзі, але є «постраждалі» і з інших країн.

Причина блокування полягає в тому, що користувачі надавали доступ до ігор з PS Plus Collection власникам консолей PlayStation 4. В цій збірці зібрано два десятка ігор, в тому числі Uncharted 4, Until Dawn, Bloodborne і God of War – після покупки PlayStation 5 в них можна грати безкоштовно як на новій консолі, так і на «плойкі» минулого покоління. Справа в тому, що володар аккаунта, доданого на PlayStation 5, після активації колекції у себе може запускати ці ігри на PlayStation 4. На PlayStation 5 можна залогінитися декількома акаунтами, і Sony не відчуває, чи належать вони власникові консолі чи ні.

Sony банить не всіх підряд, а тільки тих, хто зловживає щедрістю компанії занадто сильно. На Ebay і інших торгових майданчиках, наприклад, з’явилися оголошення про продаж доступу до PS Plus Collection. Деякі геймери беруть з клієнтів по 8-10 доларів і вже цілком могли не тільки окупити консоль, а й пристойно заробити понад цього.

Sony сприймає це як піратство, адже 20 ігор, нехай і відносно старих, коштують дорожче 10 доларів. Компанія банить як тих, хто продає доступ до цих ігор, так і тих, хто купує його, але на різні терміни – перше навічно, друге терміном на два місяці. Заблокований акаунт втрачає доступ до всього свого контенту, включаючи куплені гри, аддони, будь-які досягнення і прогрес, віртуальні товари, монети та інше.

Гірким досвідченим шляхом з’ясувалося, що бан прилітає тільки після додавання в консоль п’ятдесяти сторонніх акаунтів. Втім, це не означає, що Sony залишить такий ліміт. Компанія цілком може знизити його, не попереджаючи гравців (точно так само, як компанія не попереджала про ліміт в 50 акаунтів), а це означає, що отримати бан можна буде абсолютно несподівано.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.