Київстар запустив 4G в діапазоні 900 МГц у всіх областях України

Слідом за Vodafone оператор «Київстар» запустив 4G інтернет в діапазоні 900 МГц в Донецькій і Луганській області, де нещодавно завершив рефармінг – перерозподіл частот між операторами і перенастроювання устаткування. Таким чином, 4G-мережу оператора в діапазоні 900 МГц працює вже у всіх областях України, тим самим завершивши перший важливий етап розширення покриття швидкісного інтернету в сільській місцевості України, який було розпочато в червні 2020 року.

В результаті запуску мережі в Донецькій і Луганській областях ще 84 тисячі людей, що живуть в 90 невеликих містечках чи селах, отримали 4G від Київстар. В цілому швидкісний мобільний інтернет від Київстар вже працює майже в 14 тисячах міст і сіл, де проживає 85% населення України, при цьому половина з них отримали 4G в 2020 році. У планах компанії до липня 2022 року забезпечити швидкісним мобільним інтернетом не менше 90% населення країни.

«Будівництво 4G в маленьких селах – найважливіший інструмент, щоб подолати цифровий розрив в Україні. Щоб це стало можливим, Київстар добровільно відмовився від частини своїх частот, які потім були розподілені між іншими операторами для запуску LTE в діапазоні 900 МГц. Завдяки цьому швидкісний інтернет сьогодні починає працювати в маленьких і віддалених селах. У тому числі там, де живе всього по 50-100 чоловік », – коментує Олександр Комаров, президент Київстар.

Нагадаємо, що прискорити розгортання національної 4G-мережі в сільській місцевості вдалося завдяки використанню частот діапазону 900 МГц, які мають більший радіус покриття, в порівнянні з частотами 1800 МГц і 2600 МГц. Цьому передували два роки роботи за участю всіх мобільних операторів, регулятора, Мінціфри та інших державних органів.

Київстар також зазначив, що з початку 2020 роки вклав у будівництво мережі 4,3 млрд гривень, збільшивши інвестиції на 22% в порівнянні з минулим роком. Всього ж за останні 5 років витрати компанії, в тому числі в розвиток 3G і 4G в Україні, перевищили 28 млрд грн.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.