«Нова Пошта» попала в новий скандал

24 листопада 2020 року співвласник «Нова Пошта» Володимир Поперешнюк написав в Facebook пост в підтримку ФОП, із закликом скасувати податки для малого бізнесу. З цього запису почалася дискусія, в якій взяв участь депутат від партії «Слуга народу» Дмитро Гурін.

Він написав про те, що «Нова Пошта» ухиляється від податків через схеми з ФОП. Представники компанії спростували це твердження.

Що написав депутат?
24 листопада 2020 року Гурин виклав скріншот поста Поперешнюка з підписом:

 

«Я ж правильно розумію, що« Нова пошта »еталонно ухиляється від сплати податків через сітку ФОПів? Тут її співвласник пише, що податки – це грабіж. Цікаво, що він скаже, коли в місцевій лікарні не буде кисню – адже єдиний податок з ФОП йде тільки до місцевого бюджету ».


У коментарях депутату вказали, що «Нова пошта» працює з ФОП по франшизі, крім того, у «Нова пошта» багато клієнтів-ФОП.

Що кажуть в компанії
Директор з корпоративних комунікацій ГК «Нова пошта» Олена Плахова написала в коментарі до посту, що компанія працює через юрособа, у неї 1500 відділень в містах та в її штаті – 28 000 співробітників.

«У нас є мережа франчайзі, які з нами працюють в районних центрах і селах. Але і вони не всі ФОП. А ті, що ФОП – все платять податки і влаштовують співробітників офіційно », – написала вона.

За даними самої компанії, ГК «Нова пошта» за 2019 рік заплатила в бюджет 4,3 млрд грн податків, на 29% більше, ніж за 2018 рік. Компанія входить в топ-100 найбільших платників податків України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.