Доведеться запастися терпінням: в Київстар приголомшили заявою про 5G

Коли чекати появи. Глава компанії “Київстар” розповів, коли в Україні з’явиться 5G. У той час як українські мобільні оператори продовжують роботу над впровадженням на території України мережі стандарту 4G, абоненти чекають новин про появу в Україні 5G. Свій прогноз дав президент компанії “Київстар” Олександр Комаров.

На думку Комарова, стандарт зв’язку п’ятого покоління навряд чи з’явиться в Україні раніше, ніж наприкінці 2022 року. Президент найбільшого українського мобільного оператора, заяви держслужбовців про те, що мережа стандарту 5G з’явиться в Україні вже у 2022 році занадто оптимістичні. За словами Комарова, прогнози про появу мережі п’ятого покоління в Україні до 2022 року передчасні.

Глава “Київстар” вказує, що в компанії прогнозують появу 5G в Україні, на підставі двох головних чинників: поширення серед українців гаджетів, які підтримують роботу в мережі п’ятого покоління, а також досягнення меж застосування мережі 4G.

Як вказав Комаров, мобільний операторам доведеться ще багато роботи перед тим, як в Україні зможе з’явитися 5G-інтернет. Зокрема, необхідно звільнити відповідний спектр радіочастот і вирішити проблему з їх власниками. Крім того, проблеми може доставити радіофобія українців, які пов’язують 5G з пандемією коронавируса.

Варто зазначити, що прогнози Кабміну про впровадження в Україні мережі п’ятого покоління набагато оптимістичніші. Так, уряд розраховує провести тендер на ліцензії на користування радіочастотами в жовтні 2021 року, а вже в грудні оператори повинні почати ними користуватися для впровадження в Україні нової мережі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.