«Київстар» запустив зв’язок 4G ще в 182 селах

Оператор стільникового зв’язку «Київстар» розповів про чергове розширення покриття мережі 4G. Відзначається, що компанія запустила зв’язок нового покоління в 182 селах Сумської області.

Мобільний зв’язок на мережах четвертого покоління стала доступна в селах Анастасівка, Боромся, Волошнівка, Ворожба, Литвиновичі, Мала Павлівка, Мезеновка, Піски, Червоне, Юнаківка та ін. Більше 46 тис. Сільських жителів регіону отримали можливість користуватися мобільним інтернетом в 4G-мережі « Київстар ». Для цього оператор обладнав 27 базових станцій сучасними технологічними засобами радіозв’язку стандарту LTE.

Відзначається, що мобільні оператори України змогли прискорити розвиток технології LTE в віддалених населених пунктах країни завдяки недавньому рефармінгу (обміну) радіочастотами в діапазоні 900 МГц. Базові станції цього діапазону забезпечують найбільший радіус дії, що дозволяє забезпечити зв’язок за межами населених пунктів.

«Київстар» також продовжує збільшувати 4G покриття і за рахунок інших діапазонів – 1800 МГц і 2600 МГц. З початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE близько 6 тис. Населених пунктів. За час розвитку в Україні технології LTE «Київстар» забезпечив можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету для 84% населення. У планах компанії за два роки забезпечити можливість доступу до 4G для 90% населення України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.