Київстар збільшив покриття 4G в декількох областях

Доступ до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE отримали мешканці ще 649 населених пунктів. «Київстар» збільшив доступ до 4G зв’язку для 649 сіл, на території з населенням 204 тисячі людей в Миколаївській, Полтавській та Чернігівській областях. Зокрема, нові мобільні технології з’явилися в селах Велика Багачка, Вовчик, Судіївка (Полтавської), Добрянка, Крути, Сосниця, Пагорби (Чернігівської), Благодатне, Лимани, Трудолюбівка (Миколаївської) і ін.

Щоб збільшити територію 4G-мережі, оператор включив додатково 76 базових станцій на частотах LTE-900.

Мобільні оператори України прискорили розвиток 4G мереж в результаті обміну радіочастотами діапазону 900 МГц. Базові станції цього діапазону забезпечують найбільший радіус дії, що дозволяє забезпечити зв’язок за межами населених пунктів. Рефармінг радіочастот став можливим завдяки конструктивній позиції компанії «Київстар», яка добровільно відмовилася від частини свого спектра в цьому діапазоні. Це дозволило телеком регулятору перерозподілити додатковий спектр між іншими мобільними операторами для розвитку 4G / LTE по всій Україні.

Швидкісний мобільний інтернет відкриває нові можливості для приватного бізнесу, освіти, дистанційних медичних консультацій, доступу до адміністративних послуг, і т. Д. Користуватися передачею даних можна як в приміщеннях, так і на відкритій місцевості -досить смартфона, який підтримує технологію LTE / 4G і відповідної SIM-карти (USIM).

«Київстар» продовжує розвивати 4G зв’язок на частотах 1800 МГц, 2600 МГц і 900 МГц, і забезпечив можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету для 84% населення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.