ПриватБанк і Ощадбанк знизять комісію в декілька разів

Українці все частіше стали використовувати банківські картки для переказів коштів або оплати різних послуг. Особливо актуально це стало під час карантину. Однак у переказів через банківські карти є і мінус – нерідко виявляється більшим відсоток за транзакцію. Народні депутати вирішили підняти це питання. Народні депутати України зареєстрували законопроект №4178, який передбачає зменшення ставки еквайрингу. Підкреслюється, що мова йде про оплату банківськими платіжними картами.

Згідно з ініціативою, вже з 2021 року пропонується знизити загальний розмір ставки на рівні 1,5 відсотка. З липня 2021 – показник хочуть зменшити до 1 відсотка, а з 2022 – депутати пропонують встановити обмеження в 0,5 відсотків. При цьому варто відзначити, що зазначені показники комісії і міжнародних систем для платежів, і банківських установ.

Підкреслюється, що особливо це допоможе представникам малого бізнесу. Справа в тому, що вони найчастіше платять 2-3 відсотки. Відзначається, що цей показник більше, ніж у багатьох країнах Європейського союзу. Слід зазначити, що таку ініціативу депутатів підтримали і ті, хто дуже часто співпрацює з малим бізнесом (а значить – теж використовує банківські картки для платежів).

Прокоментувала ситуацію і директор з питань співпраці з державною владою «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» Олеся Оленіцка. За її словами, на даний момент з кожних 100 гривень українці віддають 2-3 гривні саме банку. З цієї причини Олеся Оленіцка вирішила закликати всі банки, а також платіжні системи піти назустріч підприємцям, знизивши відсоток. Так як бізнес зараз, зазначила вона, переживає непростий період.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.