Перевірте свої смартфони: торкнеться всіх абонентів Київстар, стала відома дата запуску 5G

У той час як на значній частині території України відсутні сучасна мобільний зв’язок та інтернет, українські мобільні оператори вже замислюються про проведення на території України інтернету новітнього стандарту 5G. Зокрема, як повідомляє портал Айтіпедія, в компанії “Київстар” розповіли, коли новітній стандарт буде доступний для абонентів оператора.

Президент компанії Олексанр Комаров заявив, що новітнє покоління зв’язку з’явиться в Україні вже у 2022 – 2023 роках. На думку Комарова, запускати мережу п’ятого покоління в Україні до зазначеного терміну не має сенсу, незважаючи на те, що раніше найчастіше звучав прогнози про появу в Україні 5G вже в 2021 рік.

За словами президента “Київстар”, в своєму прогнозі оператор спирається на кілька показників. Він вказав, що для появи передумов необхідності появи в Україні мережі п’ятого покоління, є певні показники: широке поширення гаджетів, які підтримують дану технологію, серед українців, а також досягнення лімітів швидкості мережі 4G.

Комаров заявив, що озвучені українськими чиновниками прогнози про те, що 5G з’явиться в Україні вже у 2021-2022 роках дуже поспішні. Найбільш оптимальна дата, вважає президент компанії – 2023 рік, в крайньому випадку – кінець 2022 року.

Крім того, вказує Комаров, для поширення в Україні мережі п’ятого покоління необхідно звільнити спектр, оскільки багато компаній користуються необхідними для поширення 5G частотами і не мають наміру передавати їх держрегулятору.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.