«Київстар» надав дані де віддихають Українці найчастіше: топ-5 напрямків по країні

Найбільш мобільними містами, чиє населення подорожувало найактивніше стали Київ, Львів та Запоріжжя. А найпопулярнішими у туристів стали Київ та Одеса. Такі дані представила компанія «Київстар» за результатами аналізу знеособлених даних мобільності своїх абонентів з травня по серпень 2020 року.

Подорожі в карантин
Кількість внутрішніх туристів зменшилася. В кінці весни і влітку 2020 року 7,3 млн абонентів «Київстар» подорожували Україною, що на 17% менше, ніж за аналогічний період 2019 року. Сумарно вони здійснили 11,5 млн поїздок по Україні.


В цілому українці в 2020 році віддавали перевагу відпочинку саме на морських курортах Одеської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. Наприклад, в Одеській області побувало майже 1,6 млн туристів – це є найбільшим показником за відвідуваністю серед усіх областей України.

У порівнянні з 2019 роком морські курорти втратили найменшу кількість туристів – тільки 8%. Сильніше зменшилася кількість туристів на Західній Україні – більш ніж на 20%.

Наймобільніші міста

  • У трійку міст з населенням більше 500 000 чоловік, жителі яких подорожували найактивніше, увійшли Київ, Львів і Запоріжжя (рейтинг міст складено на основі відсотка
  • абонентів «Київстар», які проживають в цих містах і їздили по країні. Наприклад, в Києві це 40% , у Львові – 38%, а в Запоріжжі – 35%).
  • Серед міст з населенням до 500 000 чоловік лідером стала Вінниця – 44% абонентів «Київстар» з цього міста подорожували Україною.
  • Серед невеликих міст з населенням до 100 000 найбільш активними були абоненти зі Славутича – більше половини з них подорожували по країні.

Популярні у туристів напрями

  • Лідером за кількістю приїхали туристів також виявився Київ – за чотири місяці його відвідало понад 450 000 гостей.
  • На другому місці опинилося місто Одеса, тут побувало майже 400 000 мандрівників.
  • Білгород-Дністровський район Одеської області виявився на третьому місці, з 370 000 туристів.

Місця з туристичним потенціалом

«Київстар» проаналізував не тільки ті місця, куди приїхало найбільше туристів, а й ті, які мають високий туристичний потенціал. Для цього був складений рейтинг районів, де на одного місцевого жителя було найбільшу кількість приїхали туристів.

  • Березанський район Миколаївської області – на кожного місцевого жителя було 13 туристів.
  • Якимівський район Запорізької області – тут було 10 туристів на одного місцевого.
  • Скадовський район Херсонської області – 8 туристів на кожного жителя району.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.