Київ опинився на другому місці в світі за рівнем забрудненості повітря

Станом на ранок 12 жовтня в Києві спостерігається високий рівень забрудненості повітря – столиця знаходиться на другому місці рейтингу найзабрудненіших міст за версією IQAir, поступаючись лише індійському Делі, звернуло увагу видання «Хмарочос». Індекс забруднення повітря в Києві становить 132 пункту при нормі в 50 пунктів, і такий високий рівень забрудненості повітря в столиці зберігається останні три дні.

На карті SaveEcoBot, яка показує дані з різних датчиків по Києву, високий рівень забруднення повітря фіксується практично у всіх районах міста. На проспектах Науки і Глушкова, а також в районі Лісового масиву – найвищий ( «шкідливий») рівень забруднення.

В українському Гідрометцентрі попереджають про туман в Києві 12 жовтня. Видимість, за прогнозом, складе 300-500 метрів, що відповідає жовтому рівнем небезпеки.

Тим часом кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського фіксують рекордно теплі ночі в Києві. Як правило, шкідливі домішки зберігаються в нижніх шарах повітря при високих температурах, відсутності вітру і опадів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.