«Нова пошта» почала працювати з додатком «Дія»

З 5 жовтня 2020 року «Нова пошта» почала приймати електронні документи додатки «Дія» для ідентифікації та верифікації особистості при наданні послуг. Це означає, що тепер клієнти компанії, які отримують посилки, вантажі та грошові перекази в відділенні, на прохання оператора пред’явити документи, що засвідчують особу, можуть надати замість паперових електронні версії паспорта громадянина України (ID-карти), закордонного паспорта або водійські права з мобільного додатка «Дія» версії 2.0 і вище.

Алгоритм використання в «Новій пошта» наступний:

  • Клієнт відкриває документ, що засвідчує особу, в додатку на своєму смартфоні.
  • Оператор за допомогою сканера зчитує штрих-код, що знаходиться безпосередньо під документом на смартфоні клієнта.
  • Далі направляється запит до мобільний додаток Дія, де клієнт підтверджує передачу документа Нової поштою
  • Протягом декількох секунд на комп’ютері оператора висвічуються ПІБ клієнта
  • Якщо вони збігаються з даними одержувача, прописаними в експрес-накладної, оператор видає клієнтові посилку
  • Що стосується розбіжності оператор Нової пошти попросить пред’явити паперовий документ.

Крім того, за допомогою програми «Дія» клієнти можуть пройти процедуру верифікації при здійсненні фінансових операцій на суму від 5000 грн, як того вимагає законодавство про фінмоніторинг. Згідно із законом оператор відділення раз на рік зобов’язаний зробити копію паспорта, запевнити його у клієнта і завантажити в систему.

Тепер клієнт може надати паспорт громадянина (ID-карту) або закордонний паспорт в додатку «Дія» для верифікації. Оператор сканує документ, після цього клієнт в своєму додатку повинен погодитися з тим, що копія документа передається компанії і далі документ завантажується в систему NovaPay і зберігається відповідно до чинного законодавства.

«Ми в Новій пошті хочемо, щоб нашим клієнтам завжди було просто і зручно отримувати послуги. IT-команда групи компаній Нова пошта провела спільну роботу з Міністерством цифровий трансформації, ми стали одними з перших, хто протестував нову версію програми, яка дозволяє зчитувати документи за допомогою сканера оператора.

Завдяки спільним зусиллям ми отримали технічну можливість приймати електронні документи з програми Дія. Тому тепер клієнти, що мають встановлений додаток, зможуть ще швидше отримувати свої відправлення і грошові перекази », – зазначив Олександр Бульба, СЕО Нової поштою.

Відзначимо, що документи, що засвідчують особу, потрібно обов’язково пред’являти при отриманні відправлень з оголошеною вартістю 15 000 грн і вище, а також для отримання грошового переказу на будь-яку суму і відправлення грошового переказу на суму 5000 грн і вище. Більш детальну інформацію про те, в яких випадках і які документи може попросити оператор можна уточнити за наступним посиланням.

Нагадаємо, що вчора Міністерство цифровий трансформації України провело перший великий онлайн-захід в серії Diia Summit з безліччю анонсів нових цифрових продуктів в рамках проекту «Дія 2.0» ( «Держава в смартфоні»), включаючи цифровий номер платника податків (РНОКПП), довідку переселенця, свідоцтво про народження дитини, електронну прописку в паспортах та свідоцтві про народження.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.