Укрзалізниця звернулася з вимогою: без грошей не повеземо

В Укрзалізниці просять передбачити в державному бюждет на наступний рік 322 мільярдів гривень для перевезення пільгової категорії населення, зокрема студентів вищих навчальних закладів, а також учнів в професійних навчальних закладах. Крім того, Укрзалізниця нагадала про заборгованість в розмірі 1 мільярда гривень Міністерством освіти і науки України. Дану заборгованість також вимагають врахувати при складанні бюджету на 2021 рік.

Прес-служба Укрзалізниці повідомляє, що в компанії попередньо розрахували скільки буде потрібно для перевезення студентів вищих навчальних закладів та учнів в професійних навчальних закладах. У 2021 році буде потрібно 322 мільйони гривень на перевезення пільговиків. Дану суму Укрзалізниця закликає передбачити в формуванні бюджету на 2021 рік.

З цим проханням Укрзалізниця звернулася до Міністерства освіти і науки України, Міністерство фінансів, прем’єр-міністру та до Верховної Ради України.

Укрзалізниця щороку укладає договір з Міністерством освіти і науки про компенсацію перевезення пільгової категодіі населення, зокрема студентів ВНЗ та учнів в професійних навчальних закладів. На жаль, розмір компенсацій суттєво менша за необхідну.

Держбюджетом 2018-2019 років Міністерством освіти і науки передбачалася сума відшкодування для Укрзалізниці всього лише 36 мільйонів гривень, в той час як пільгових послуг було здійснено на суму близько 500 мільйонів гривень.

Також Укрзалізниця пише, що для компенсації пільгового проїзду студентів свідомо до держбюджету закладалася недостатній розмір коштів для покриття реальної суми в повному обсязі. При цьому був час, коли не надавали компенсацію взагалі.

У прес-службі заявили, що невиплата компенсації призупинить можливість оновити рухомий склад, додавати нові маршрути і потяги.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.