«Укртелеком» обмежить пропуск частини трафіку lifecell

«Укртелеком» блокує пропуск частини трафіку lifecell. До такого рішення оператор фіксованого зв’язку прийшов через комерційного конфлікту з мобільним оператором.

Згідно з даними, «Укртелеком» змушений обмежити пропуск трафіку lifecell у відповідь на аналогічні дії з боку оператора. Повідомляється, що з початку 2020 року lifecell блокує пропуск міжнародного трафіку з мережі «Укртелекому».

У lifecell, пояснюючи свої дії, посилаються на відсутність договору про взаємоз’єднання мереж з «Укртелекомом». Трафік, який за фактом надавався, оператор не оплачував.

«Ігноруючи визначені державою розрахункові ставки за послуги термінації міжнародного трафіку, lifecell з початку року блокує пропуск міжнародного трафіку з мережі Укртелекому. У зв’язку з цим Укртелеком змушений був вдатися до аналогічних дій і обмежити пропуск деяких видів трафіку (за якими не укладено договір між компаніями) з мережі lifecell на прямому інтерконект », – прокоментував ситуацію« Укртелеком ».

При цьому, відзначають в компанії Ахметова, технічно абоненти lifecell можуть додзвонитися альтернативними маршрутами через мережі інших операторів, в разі, якщо lifecell забезпечує виконання законодавства України в частині наявності резервних маршрутів.

У «Укртелеком» уточнили, що з початку року ні держрегулятор, ні Антимонопольний комітет України, ні рішення господарських судів не змогли вирішити комерційний конфлікт між операторами телекомунікацій і забезпечити пропуск всіх видів трафіку. На думку оператора фіксованого зв’язку, позиція lifecell деструктивна для галузі і може негативно вплинути на цілісність мереж загального користування та можливість забезпечення зв’язку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.