“Київстар” урізав інтернет, яким буде тепер безліміт

Найбільший український мобільний оператор «Київстар» вводить обмеження доступного обсягу інтернету по «безлімітним» тарифами. Дана зміна набувають чинності 5 жовтня, хоча «безлімітні» тарифи від «Київстар», насправді, ніколи такими не були. Що зміниться і чого чекати абонентам – повідомляє портал Айтіпедія.

У всіх тарифних планах від компанії «Київстар», в яких був, нібито, безлімітний інтернет, насправді діяли певні обмеження – без них для абонентів доступно було всього 3 Гб трафіку в день. Після їх використання, швидкість підключення обмежувалася на позначці 0,8 Мбіт / сек.

Після півночі нового дня, абонентам знову ставав доступно 3 Гб без обмеження швидкості, а весь трафік понад 3 Гб також загальмовує. При цьому, в «Київстар» стверджували, що використовувати більше 3 Гб трафіку в день встигає менш 1% абонентів оператора.

Отже, по-справжньому «безлімітним» інтернет від «Київстару” не був – фактично, вільно використовувати можна було всього 90 Гб трафіку на місяць. Однак з 5 жовтня у «Київстар» почне діяти «Політика справедливого розподілу мережевих ресурсів», відповідно до якої, абоненти компанії почнуть отримувати ще менше трафіку без обмежень. Якщо раніше на максимальній швидкості можна було використовувати 90 Гб в місяць, то з 5 жовтня обсяг «вільного» трафіку уріжуть більш ніж наполовину.

Після вступу в силу змін, швидкість буде не обмежена тільки при використанні перших 40 Гб трафіку на місяць. При цьому, обсяг трафіку буде видаватися не по частинах, на добу, а відразу на місяці значить, по вичерпання 40 Гб, до кінця місяця доведеться задовольнятися інтернетом з обмеженою швидкістю. У «Київстар» вважають, що навіть 40 Гб абонентам вистачить з лишком, а якщо немає – з 5 жовтня можна буде «докуповувати» додаткові гігабайти за ціною 10 грн. за 1 Гб.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.