Кабмін схвалив план поліпшення якості мобільного зв’язку в Україні

Кабінет міністрів затвердив план щодо поліпшення якості мобільного зв’язку в Україні. Виконання цього плану дозволить в подальшому впроваджувати 5G в країні, передає itpedia.

Повідомляється, що план заходів передбачає прийняття європейського підходу до інформування населення щодо якості телекомунікаційних послуг: голосового зв’язку, SMS та мобільного інтернету. Зокрема, будуть затверджені норми якості для кожної послуги.

«Зокрема, до переліку показників буде додано поняття« середня швидкість передачі / прийому даних »,« час затримки між пакетами відправки і прийому »,« варіація затримки пакетів »,« втрата пакетів »,« час очікування відповіді фахівця служби інформаційно-довідкового обслуговування оператора телекомунікацій (починаючи з моменту свідомого вибору абонента) »та інші», – пише ресурс.

Крім того, в плані прописана необхідність імплементації деяких законодавчих актів ЄС, в яких йдеться про якість і доступність телеком-послуг. Наприклад, Україна повинна прийняти в якості національного стандарту рекомендації Міжнародного союзу електрозв’язку ITU-T Y.2617, а також гармонізувати з європейським законодавством свої стандарти в галузі використання частот.

Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, реалізація даного плану посприяє одержанню доступу абонентів до інформації про покриття та якість зв’язку. У свою чергу оператори зможуть вирішити проблеми використання радіочастотного ресурсу, що позитивно позначиться на майбутньому впровадженні 5G в Україні.

Нагадаємо, в аналітичній доповіді Європейського круглого столу промисловців було сказано, що в Європі спостерігається «явне відставання» в плані запуску комерційних мереж 5G. В даний час дана послуга надається менше ніж в половині країн – членів ЄС.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.