«Київстар» включив 4G-зв’язок на частотах 900 МГц в 75 населених пунктах

Оператор стільникового зв’язку «Київстар» повідомив про чергове розширення своєї мережі зв’язку 4G в Київській області. Завдяки будівництву мережі 4G в діапазоні 900 МГц вдалося збільшити покриття мережі в сільській місцевості.

Так, відтепер високошвидкісний мобільний інтернет доступний жителям сіл Поліського, Макарівського, Іванківського і Білоцерківського районів Київської області. В тому числі, Розаліївка, Радинка, Страхолісся, Ніжіловічі, Луговики, Варівск і інші. Таким чином, ще 14 тисяч осіб, які проживають на території цих та інших населених пунктів, зможуть користуватися швидкісним мобільним інтернетом. Всього «Київстар» включив 4G-зв’язок на частотах 900 МГц в 75 населених пунктах Київської області. Для збільшення території 4G-мережі в Київській області, оператор включив додатково 12 базових станцій на частотах GSM-900.

Мобільні оператори України змогли прискорити розвиток технології LTE в віддалених населених пунктах країни завдяки недавньому рефармінгу (обміну) радіочастотами в діапазоні 900 МГц. «Київстар» також продовжує збільшувати 4G покриття і за рахунок інших діапазонів – 1800 МГц і 2600 МГц. З початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE майже 6 тис. Населених пунктів. У планах компанії за два роки забезпечити можливість доступу до 4G для 90% населення України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.