Новий Apple iPad Air: оновлений дизайн і більший екран

З 2013 року iPad Air пережив пару оновлень і логічно додавав в можливостях, при цьому майже не змінюючи дизайн. Але четверте покоління, яке тільки що представили на першій осінньої презентації компанії, перейняло багато від iPad Pro, а заодно отримало ряд приємних доповнень.

Почнемо з дизайну. Тепер iPad Air такий же незграбний з боків, як і iPad Pro. Розмір корпусу становить 247,6 × 178.5 × 6.1 мм, при вазі в 458 грам. Спереду у нього, як це називає компанія – all-screen design. Дисплей збільшили до 10,9 дюймів, але це як і раніше IPS матриця (Liquid Retina Display). Дозвіл складає 2360 × 1640 пікселів. Підтримка колірного простору P3 і технології True Tone теж є.

На відміну від попереднього покоління, новий iPad Air працює з Apple Pencil 2 і підтримує роботу зі Smart Keyboard Folio і Magic Keyboard.

І тепер не тільки iPad Pro може похвалитися наявністю стереодинамиков. Ними вже оснащено і новий Air, у якого теж є динаміки по обидва боки дисплея. До цього додали і кілька нових кольорів оформлення корпусу, яких всього п’ять: Space Gray, Silver, Rose Gold, Sky Blue і Green. Останні два – новинка не тільки для iPad Aid, а й для всіх планшетів від Apple в принципі.

Ще одним нововведенням для планшетів компанії став сканер відбитків пальців (Touch ID), який тепер інтегрований в кнопку включення (а кнопки Home на iPad Air не залишилося). Цей датчик служить єдиним методом аутентифікації користувача, технологія Face ID так і залишиться прерогативою iPad Pro.

Основна камера теж оновилися (по відношенню до минулого покоління Air, адже сенсор тут, знову ж таки, від iPad Pro). Так, на тильній стороні тепер знаходиться 12-мегапіксельна камера з апертурою ƒ / 1.8, а фронтальна камера FaceTime HD так і залишилася 7-мегапіксельною з тим же набором можливостей.

Продуктивність збільшить новий 5-нанометровий чіп Apple A14 Bionic. Він включає в себе 6 ядер центрального процесора, 4-ядерний графічний прискорювач і 16-ядерний Neural Engine. Відзначається 40% зростання продуктивності ЦП і 30% для обробки графіки. Серед інших оновлень «заліза» можна відзначити підтримку Wi-Fi 6. Обсяг пам’яті не змінився – 64 і 256 ГБ, а кількість ОЗУ як завжди не уточнюється.

Автономність нового покоління все також залишається на рівні 10 годин при роботі з Wi-Fi-з’єднанням і 9 від мобільних мереж (ємність батареї – 28.6 Вт • год). Зате відтепер і iPad Air заряджається за допомогою USB-C, а не Lightning-роз’єму. У комплекті з планшетом поставляється 20-ватний блок живлення.

Новий iPad Air без мобільного модуля буде коштувати $ 599 за 64 ГБ і $ 749 за 256 ГБ накопичувача, а з LTE – $ 729 і $ 879 відповідно. Продаватися новинки почнуть вже в жовтні цього року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.