У Києві запустився прокат електросамокатів Kiwi

На початку березня поточного року в Одесі почав працювати прокат електросамокатів Kiwi, при цьому компанія пообіцяла запустити свій сервіс в Києві буквально на тиждень пізніше. З вельми солідною затримкою компанія впоралася зі своєю обіцянкою і взяти напрокат зелені електросамокати Kiwi вже можна в столиці.

Самокати Kiwi доступні в центрі Києва – в районі Майдану Незалежності, Хрещатику, Бессарабського ринку і Золотих воріт. Щоб знайти вільний самокат, необхідно встановити фірмовий додаток (воно є для Android і iOS). Для початку поїздки треба поповнити баланс і відсканувати QR-код самоката. Після поїздки індивідуальний електричний транспорт можна залишити в будь-якій точці «зеленої зони», де він не заважає пішоходам і автомобілям (і сфотографувати для контролю).

У Києві запустився прокат електросамокатів Kiwi (розблокування коштує 10 грн, хвилина поїздки – 3 грн)

В даний момент тариф Kiwi складає 10 грн за розблокування самоката і 3 грн за хвилину використання (цікаво, що при виборі самоката на мапі тариф становить 15 грн за розблокування і 2 грн за хвилину).

Для порівняння, в сервісі Bolt поточний тариф становить 29 грн за розблокування і 2,9 грн за хвилину поїздки. Відзначимо, що після появи конкурента Bolt цілком може знизити свої розцінки (під час старту вартість хвилини становила 4,90 грн, а зараз – 2,90 грн), ну а Kiwi – підвищити їх після завершення промо-періоду.

Так як Kiwi запустився по тій же схемі, що і Bolt (без домовленостей з КМДА з приводу майданчиків для паркування), то найближчим часом можна очікувати аналогічної реакції з боку мера Віталія Кличка.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.