Xiaomi тепер дозволяє вимірювати частоту серцевих скорочень за допомогою однієї тільки камери смартфона

Але неясно, наскільки точні такі вимірювання … Xiaomi представила додаток Mi Health в минулому році, і з тих пір воно є хабом для об’єднання всієї пов’язаної зі здоров’ям інформації, яка збирається пристроями Mi: частота серцевих скорочень, кроки, індекс маси тіла BMI, результати по поставленим цілям, показники здоров’я і т.д. В Mi Health з номером версії 2.7.4 з’явилася можливість вимірювати показник ЧСС, використовуючи для цього тільки камеру телефону, повідомляє XDA Developers.

Працює ця нова функція просто: необхідно щільно притиснути вказівний палець до об’єктиву камери і почекати, поки індикатор досягне 100% (так, забувши очистити об’єктив після процедури, ризикуєте отримати розмиті фотографії). Потім потрібно вказати, в якому стані виконувалися вимірювання – звичайному, стані спокою або після фізичних вправ. Після цього система видасть звіт з оцінкою пульсу – низький, нормальний або високий.

 

Дані будуть відображатися на панелі інструментів програми, що дозволить користувачам легко відстежувати частоту серцевих скорочень за період. Нова версія програми все ще недоступна в магазині Google Play, так що єдиним способом випробувати функціональність – завантажити APK.

Не секрет, що точність методу фотоплетізмографія (оптичної плетизмографии), на якому засновані сучасні розумні годинник і фітнес-трекери набагато нижче в порівнянні з електрокардіографією, що лежить в основі нагрудних пульсометрів. І багато хто не забув, як в минулому Xiaomi Mi Band фіксував пульс у туалетного паперу і інших неживих предметів. Так що корисність і точність цієї нової функції знаходиться під великим питанням.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.