В додатку «Дія» додається новий функціонал

У мобільному додатку «Дія» сьогодні стартує бета-тест наступних важливих послуг – електронного номера платника податків (РНОКПП). Про доступність чергового документа розробники повідомили користувачів з числа учасників програми бета-тестування за допомогою відповідної розсилки по електронній пошті.

Щоб отримати доступ до електронної версії РНОКПП, потрібно оновити бета-версію додатка до останнього випуску. Документ з’явиться автоматично, але його перевірка займе до 20 хвилин, попереджають розробники. Це обумовлено тим, що «Дія» зберігає дані не на зовнішньому сервері, а локально в пам’яті смартфона. Після успішної ідентифікації система робить запит до відповідного державного реєстру, щоб отримати цифрову копію потрібного документа безпосередньо на смартфон. І РНОКПП не є винятком. Після відправлення запиту для перевірки ПІБ, дати народження та номеру РНОКПП з подальшою звіркою даних з реєстром (за умови збігу) – на документі з’явиться напис «верифіковане», що підтверджує справжність документа.

В майбутньому можливість отримати електронну версію документа в «Дії» усуне необхідність звертатися за отриманням паперової довідки.

Електронний РНОКПП стане частиною майбутнього великого оновлення, чий реліз заплановано на наступний місяць.

«Дія» – це мобільний додаток, в якому в результаті планується об’єднати всі державні онлайн-сервіси. Офіційний запуск версії 1.0, відбувся 6 лютого, а за станом на 7 травня число його установок перевищила 3 ​​млн разів.

У квітні Мінціфри до того ж до додатка запустило ще й сайт електронного уряду «Дія», де в майбутньому планується об’єднати всі наявні урядові сервіси, а також інструменти для бізнесу і населення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.