Київстар включив зв’язок 4G на частотах 900 МГц в 102 населених пунктах

Оператор стільникового зв’язку «Київстар» повідомив про чергове розширення територію мережі 4G в Вінницькій області. Для цього оператор встановив 25 нових базових станцій, що працюють на частотах 900 МГц. В результаті загальна кількість базових станцій 4G «Київстар» на території Вінницької області збільшилася до 580.

Завдяки цьому розширенню мережі доступ до 4G-інтернету отримали мешканці ще 102 населених пунктів області, де проживає понад 56 тис. Чоловік. Серед населених пунктів є зовсім невеликі з населенням кілька сотень людей, такі як села Пилипи, Свіденци, Рудне, Червоне, а також більші села, де проживає кілька тисяч людей – Городок, Тернівка, Миронівка, Кивачівка, Чернятин, Демівка, Яруга, Удич , Кожухов і ін.

Відзначається, що мобільні оператори України змогли прискорити розвиток мереж 4G завдяки рефармінгу (обміну) радіочастотами 900 МГц, який почався в червні 2020 року.

«Київстар» також продовжує збільшувати 4G покриття і за рахунок інших діапазонів – 1800 МГц і 2600 МГц. З початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE майже 6 тис. Населених пунктів. У планах компанії за два роки забезпечити можливість доступу до 4G для 90% населення України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.