В Україні визнали кіберспорт офіційним видом спорту

В Україні професійну гру в комп’ютерні ігри (кіберспорт) визнали офіційним видом спорту. Про це написав заступник міністра цифровий трансформації Олександр Борняки.

«Тільки що таке рішення прийняли на засіданні Комісії з визнання виду спорту в Украні. Для нашої країни це – історичний момент, адже кіберспорт – це давно не просто «стрілялки», а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури », – написав чиновник.

Не так давно Олександр Кохановський виступив представником угоди на 1,1 млрд грн з викупу готелю «Дніпро» в центрі Києва. З нього Кохановський планує зробити перший в світі Esports Ready Hotel. Він буде включати в себе унікальні киберспортівниє елементи: тренувальні зони, кіберспортивного сцену, спеціальні номери для професійних гравців, а також кращий в світі players ‘lounge.

Найближчим часом в Україні також анонсують кіберспортивного асоціацію.

За даними аналітиків з Newzoo, на 2019 рік світовому ринку комп’ютерних ігор пророкували розмір в $ 148,8 млрд. Українці щорічно витрачають на комп’ютерні ігри сотні мільйонів доларів.

В Україні кіберспорт активно розвивається. У березні 2020 року українська команда з клубу Natus Vincere перемогла в IEM Katowice, великому чемпіонаті з дисципліни Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO). Команда виграла приз в розмірі $ 250 000.

А киянина і професійного геймера Олександра «s1mple» Костильова в минулому році визнали найкращим гравцем світу в CS: GO.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.