Шахраї придумали нову схему крадіжки грошей з рахунків: OLX і ПриватБанк

Поряд з тим, що в Україні викрили масштабну ювелірну “піраміду”, яку побудувала компанія B2B Jewelery, в країні останнім часом збільшилася кількість шахрайств з використанням платіжних карт. Зокрема, аферисти придумали нову схему заволодіння чужими грошима.
Як пишуть “Факти”, суть шахрайства полягає в тому, що людині, пропонуючи якусь послугу, рекомендують встановити на телефон надіслані додатки. З великою ймовірністю, всередині цих додатків є файли-шпигуни, які відправлять своїм власникам всю корисну інформацію, яку зможуть знайти в телефоні.

“Наприклад, перехопити управління вашими СМСками, відправити запит до вашого банку,” переписати “на себе прив’язку номера телефону і вкрасти всі ваші гроші … Взагалі там відкривається величезний простір для шкідливих дій – це все одно, що вкрасти ваш незаблокований телефон”, – уточнює користувач-фахівець в IT-технологіях, якого намагалися обдурити аферисти.

За його словами, зроблено все дуже грамотно. Не виключено, що людина менш обізнаний в IT, може стати реальною жертвою шахраїв і залишитися, наприклад, без залишку коштів на платіжній картці.

 


Як повідомляли Українські Новини, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) попереджає про ризики інвестування в проект B2B Jewelry, який має ознаки сумнівної і може мати на меті незаконне заволодіння коштами інвесторів в той час, як в Україні збільшилася кількість схем, за допомогою яких шахраї намагаються заволодіти грошима людей, які потрапили в непрості ситуації.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.