4G в Україні: в “Київстар” зробили несподівану заяву

Покриття мобільного інтернету в Україні продовжує прокладати семимильними кроками. Прес-служба найбільшого українського мобільного оператора «Київстар» повідомляє про збільшення покриття 4G-зв’язку в Хмельницькій області. Повідомляється, що, завдяки можливості використання частот 900 МГц для розвитку зв’язку 4G, «Київстар» покращив покриття в 80 населених пунктах, в яких проживає, в сумі, 29 тисяч осіб.

Згідно з інформацією прес-служби компанії, мобільний інтернет від компанії «Київстар» було проведено в 80 населених пунктах Віньковецького, Дунаєвецького, Новоушицького, Старокостянтинівського, Волочиського та Летичівського районів Хмельниччини. При цьому, завдяки роботі фахівців компанії, скористатися швидкісним мобільним інтернетом в перерахованих вище районах тепер можуть жителі не тільки великих міст, а й українці, які проживають в невеликих населених пунктах – наприклад, інтернет з’явився в селі Бокиївка з населенням в 500 чоловік.

В процесі розвитку мережі 4G в Хмельницькій області, скористатися високошвидкісним мобільним інтернетом там відтепер можуть ще 29 тисяч осіб. Завдяки цьому, громадяни нашої країни зможуть скористатися зв’язком для бізнесу, освіти і т.д. Як відомо, в липні 2020 року найбільші українські мобільні оператори, через 2 роки підготовки, почали обмінюватися радіочастотами в діапазоні 900 МГц. Завдяки цьому, оператори, за допомогою обміну доступом до діапазонів, змогли користуватися суцільними смугами радіочастот по всій Україні.

«Київстар» планує протягом найближчих двох років забезпечити швидкісним мобільним інтернетом 90% населення України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.