Monobank знижує ставку на залишок і обов’язковий платіж теж трохи знизяться

Популярний платіжний сервіс monobank, який минулого тижня подолав знаковий рубіж в 2,5 млн активних клієнтів (за 2,5 року) сьогодні попередив клієнтів про зміни в ключових тарифах з 1 вересня. Всього їх три: два позитивних і одне – неприємне. Подробиці розповів співзасновник проекту monobank Олег Горохівський в своєму каналі Telegram.

Не секрет, що за останній рік ставки за строковими депозитами в українських банках сильно скоротилися через очевидних фінансових причин (зниження облікової ставки головним чином). І картковий продукт Fintech Band і «Універсал-Банку» не є винятком. Кілька місяців тому ставки за строковими депозитами в національній валюті знизилися настільки, що вигідніше стало тримати залишок на карті, ніж розміщувати терміновий депозит. Точніше кажучи, річні строкові депозити без права розірвання monobank привертає під 11% річних (справедливості заради, одна з найбільш вигідних ставок на сьогодні), а ставка на залишок по картах – 10% річних. З 1 вересня ставка на залишок скоротиться до 7% річних.

Що ж стосується хороших новин, одночасно проект запропонує ще більш вигідні умови по кредитах. Зокрема, знизиться плата за використання кредитного ліміту за картками після виходу з грейс-періоду (пільговий період кредитування, протягом якого можна безкоштовно користуватися кредитними коштами):

ставка по чорним картками стане 3,1% в місяць замість 3,2% в місяць;
ставка по платиновим і залізним картками стане 2,9% в місяць замість 3,1% в місяць.
Крім того, з 1 вересня monobank знижує вимоги до мінімального обов’язкового платежу за кредитним лімітом. Якщо раніше при використанні кредитних коштів потрібно було внести як мінімум 5% від заборгованості на кінець місяця до кінця наступного місяця, то з 1.09 мінімальний платіж стане 4%. У monobank стверджують, що це найнижчі вимоги до мінімального платежу по кредитних картах серед всіх українських банків.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.