ПриватБанк і Ощадбанк почнуть давати кредити по-новому

Не так давно з’явилася нова заява від Нацбанку України, в якому сказано, що банки почнуть видавати кредити на нових умовах. НБУ розробив нові правила, які тепер проходять обговорення.  Вже з 1 вересня всі українські банки і кредитні організації змінять свою структуру оформлення договорів з клієнтами. Вони стануть відразу вказувати реальну процентну ставку і загальну вартість позики.

Згідно з усіма новими змінами, банківські установи зобов’язані публікувати правдиві, актуальні відомості і не вводити людей в оману. Відзначається, що нововведення дозволить клієнтам відразу знати всі умови і оцінювати фінансові рішення ретельніше. Всі організації зобов’язані будуть викладати на своїх сайтах відомості, в числі яких обов’язково вкажуть реальну річну ставку за позикою; наявність додаткових послуг (страховий фірми, державного реєстратора, нотаріуса), а також їх вартість для клієнта; термін надання послуги; орієнтовну загальну вартість позики; регулярність погашення; попередження про можливі наслідки в разі прострочення виплат; умови дострокового зняття коштів з депозиту.

Нацбанк раніше заявляв, що є контори, що пропонують жителям України кредити під 0%. Пропозиція дуже привабливу, однак погоджуватися на нього не рекомендується, так як в кінцевому підсумку можна залишитися без грошей. Експерти відзначають, що нульова ставка діє лише певний період, після чого рівень відсотків підвищується до 1700 річних.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.