“Київстар” попередив абонентів щодо покриття

Абоненти можуть не турбуватися. У момент, коли інтернет, в тому зокрема мобільний, проникає в життя майже всього людства, одна з ключових завдань – забезпечення стабільного покриття інтернету. Зараз один з найбільших мобільних операторів “Київстар” активно працює в цьому напрямку і ділиться своїми успіхами. Зараз розширювати покриття мережі оператору дозволяє в основному поширення 4G інтернету за рахунок частот в 900 МГц. Завдяки цьому, мобільний інтернет з’явиться в двадцяти чотирьох віддалених пункту Чернівців. Про це повідомляє офіційна прес-служба “Київстар”.

На території цих населених пунктів проживає близько двадцяти семи тисяч українців, які завдяки швидкісному і стабільному мобільного інтернету отримають додаткові можливості в спілкуванні по мережі, роботі, отриманні освіти і т.д. Обмін частотами в діапазоні 900 МГц почався не так давно – лише в липні поточного року. Перед тим, як запустити оновлену систему, оператору знадобилося два роки копіткої роботи, а також відмова “Київстару” від ряду діапазонів, щоб перерозподілити утворившийся зайвий спектр між іншими постачальниками зв’язку і забезпечити всім стабільні лінії радіочастот по всій країні. У планах “Київстару” – збільшення покриття мережі за рахунок ще більш високих діапазонів: 1800 і 2600 МГц.

У компанії також розповіли, що за цей рік до швидкісного мобільного інтернету були підключені близько п’яти тисяч населених пунктів, а за два роки з використанням нових технологій інтернет від “Київстару” з’явиться вже в дванадцяти тисячах населених пунктів. У глобальних де планах у оператора – забезпечення 4G-інтернетом 90% населення України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.