У Telegram з’явилися персональні дані кількох тисяч українських військовослужбовців

У Мережу злили персональні дані майже 7 000 українських військовослужбовців. Поширенням конфіденційної інформації займався один з користувачів «Телеграма». Про виявлення бота повідомили представники Офісу Президента України.

Дата виявлення здійснював протиправну діяльність аккаунта – липень місяць. До відома громадськості інформація про шкідника була доведена лише напередодні. Причини такого тривалого «гальмівного шляху» не уточнюються.

Виявлений файл являє собою таблицю про 6907 бійців ВСУ з ПІБ, номерами в / ч і передбачуваними датами догляду солдат в самоволку.

Назва шкідницького телеграм-каналу спікери президентського офісу не уточнили. Замість цього було оприлюднено розлогий спіч про незаконність збору особистих даних і посилання на який встановлює відповідальність за зазначені діяння закон (таке собі «махання пальчиком» і грізне «ай-яй-яй»).

Офіс Президента України відправив дані про виявлене порушення в СБУ з вимогою вжити заходів для блокування шкідливого аккаунта, який (цитата) «за станом на 08 серпня продовжував поширювати вказаний файл». Про відповідне листі на ім’я глави силового відомства повідомила «Українська правда». Назва телеграм-бота в статті видання відсутня.

Можливим джерелом зливу інформації про бійців ВСУ є телеграм-канал «Джокер ДНР», який напередодні опублікував повний перелік роти снайперів в / ч А-2802 із зазначенням ПІБ та звань військовослужбовців.

Джерело

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.