У WhatsApp додали перевірку повідомлень на обман

Мессенджер продовжує війну з фейками. WhatsApp оголосив про запуск нової функції, яка дасть користувачам можливість боротися з поширенням ненадійною інформації в чатах месенджера. Про це повідомляють в офіційному блозі компанії.

Повідомлення, які занадто часто пересилалися, позначатимуться спеціальними символом у вигляді подвійної стрілки. Таким чином користувачі зможуть побачити, що читають інформацію не з перших рук. Раніше в месенджері вже обмежили можливість масової передачі повідомлення.

Переслані повідомлення також дозволять перевірити. Крім позначки у вигляді стрілки біля них з’явиться ікона лупи. При її натисканні сервіс зробить запит в Google за змістом листи, щоб зіставити його з інформацією з новинних та інших джерел. У WhatsApp підкреслюють, що компанія не отримує доступу до контенту з чату.

Пошук в інтернеті поки доступний для користувачів з Бразилії, Великобританії, Італії, Іспанії, Ірландії, Мексики і США. Функція працює в останній версії WhatsApp на Android, iOS і веб-версії сервісу.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.