В “Київстар” попередили про мобільний інтернет: потрапили відразу шість областей – абоненти наберіться терпіння

Компанія розповіла про нововведення. “Київстар” поділився своїми успіхами: компанія підключила до 4G зв’язку 741 населений пункт за період з липня по початок серпня поточного року. З 2020 року провайдер використовує для 4G сигналу частоту в 900 МГц, що дозволяє розширити охоплення сигналу, а також забезпечити більш стабільний його прийом.

Зокрема, за період з початку липня по початок серпня 2020 році »Київстар” забезпечив 4G сигнал в 741 населеному пункті у Волинській, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Рівненській та Тернопільській областях. Звичайно, до мережі підключали не обласна центри, а віддалені села та селища, населення в яких може складати 2000 чоловік, а може і 20. Про це повідомляє прес-служба “Київстар” на своєму сайті.У 2020 році оператори мобільного зв’язку почали використовувати обмін радіочастотами, він же рефармінг, в діапазоні дев’ятисот мегагерц. Над цим все два роки працювали всі компанії мобільного зв’язку, а також телеком регулятора і державні органи.

Як заявляє Олександр Комаров, президент “Київстару”, за ті два роки, що 4G інтернет працює в Україні, цією функцією скористалися понад одинадцять мільйонів абонентів. Однак “Київстар” не збирається на цьому зупинятися, тому найближчим часом компанія планує інвестувати п’ять мільярдів доларів для того, щоб всі жителі сільської місцевості отримали можливість скористатися мережею.

Крім 900 МГц, “Київстар” активно зайнятий будівництвом зв’язку на частоті 1800 МГЦ і 2600 МГц. Так, в два роки тому у оператора було всього лише 1619 станцій зв’язку, а сьогодні їх вже приблизно дванадцять тисяч. За ці два роки зросла і кількість споживаного трафіку. Кінцева мета “Київстар” – покрити 90% населених пунктів України мережею.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.