Google запустила миттєвий обмін файлами на Android для всіх, який працює без інтернету

Nearby Share працює на основі Bluetooth, Wi-Fi і WebRTC, онлайн та офлайн. Скоро з’явиться підтримка Chromebook. Компанія Google запустила функцію Nearby Share для миттєвого обміну файлами в операційній системі Android. Нова технологія розроблялася багато років і тестувалася в бета-версії останні кілька тижнів. Починаючи з сьогоднішнього дня, Nearby Share стає поступово доступною на всіх пристроях під управлінням Android 6.0 і вище.

Nearby Share працює аналогічно реалізації Apple AirDrop в iPhone, iPad і Mac: вибравши файл для відправки, потрібно відкрити меню «Поділитися», перейти в розділ «Загальний доступ» і вибрати пристрій одержувача в списку сполучення. Передача відбувається автоматично в режимі реального часу – через звичні інтерфейси Bluetooth або Wi-Fi, або по протоколу WebRTC. Додатково Google відзначає, що функція дозволяє обмінюватися даними навіть анонімно і за відсутності підключення до інтернету.

З метою забезпечення конфіденційності для Nearby Share передбачено кілька спеціальних опцій. Користувач може бути повністю прихованим, видимим для певних контактів або видимим для всіх контактів. Тип виявлення і список обраних можна легко налаштувати в швидких настройках всередині панелі повідомлень.

В даний час функція Nearby Share ( «Обмін з оточенням») підтримується на смартфонах Google Pixel і Samsung Galaxy. Скоро також з’явиться прямий обмін файлами між Android і Сhromebook. Підтримка в рамках екосистеми Android буде розширюватися в залежності від OEM-виробників. Про сумісність з iOS, Windows і macOS поки не повідомляється.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.