Monobank сильно розчарував свої користувачів своїми діями

Monobank додав собі негативу в карму. Причина – блокування переведення на «гігантську» суму в 150 гривень. Про надмірної завзятості додатки розповів глава Асоціації постачальників торговельних мереж.

За словами Олексій Дорошенка, яка постраждала від того, хто кличе вчинку стороною став він сам. Гроші економіст намагався отримати від свого брата. При цьому про замороження коштів банкіри повідомити не спромоглися. Врятував ситуацію той факт, що одержувач знав про факт переказу грошей, пише «Обозреватель».

Причина блокування – бажання банку догодити вітчизняним законотворцям, які видали на-гора закон про фінмоніторинг, який зобов’язує кредитні установи перевіряти джерело походження коштів.

За словами потерпілого, якби мова йшла про сотні тисяч гривень, логіка дій банкірів була б зрозуміла. Але блокування півтори сотні «викликає питання».

Для завершення транзакції Дорошенко довелося відправити «монобанк» посилання на декларацію відправив переклад брата, після чого гроші розблокували.

Вибачень від банкірів економіст так і не дочекався.

Дорошенко також зазначив, що завдяки придуманої народними обранцями новації банки зможуть присвоювати собі кошти громадян в разі, якщо одержувач грошей не знає про факт їх перекладу. Наприклад, що працює десь в Італії «заробітчанин» вирішить привітати колишню приятельку з днем ​​народження сотнею євро. У разі, якщо обдаровує не в курсі, що випав на її голову щастя, банкіри з легкістю зможуть привласнити всю суму переказу. Відправник ж грошей буде перебувати в щасливій упевненості, що подарунок доставлений за призначенням.

Описана ситуація підтверджує справедливість крилатого афоризму про те, що «Заповзятий дурень небезпечніше ворога».

Від себе додамо, що вжите у назві банку слово «mono» стосовно даного випадку відповідає іспаномовного значенням цього слова. На що здатна завзяті мавпа з гранатою, кожен може здогадатися сам.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.