Пластикові sim-карти пішли в минуле: Vodafone попередив абонентів про заміну

Процеси діджіталізаціі не стоять на місці, в зв’язку з чим, і в Україні, і в світі, з’являється все більше звичних і буденних речей з приставкою «е», тобто, «електронний». Як повідомляє портал ubr, наступними в черзі на оцифровку стали SIM-карти. Так, з 27 липня один з найбільших українських операторів Vodafone почав продавати віртуальні SIM-карти, створені на основі технології eSIM.

Згідно зі статистичною інформацією від компанії, впровадження даної технології в даний момент вкрай актуально – протягом першого півріччя 2020 року в мережі Vodafone з’явилося на 60% більше смартфонів з підтримкою технології eSIM. Вона дозволяє використовувати віртуальну SIM-карту замість фізичної.

На даний момент, в частині нових смартфонів і планшетів, встановлюється мікрочіп, за допомогою якого, віртуальну SIM-карту можна завантажити за допомогою сканування QR-коду. При цьому, діджіталізація в даній технології відчувається у всьому – клієнти можуть купити і встановити віртуальну SIM-карту, навіть не встаючи з дивана.

Завдяки технології eSIM, користувачам доступні наступні переваги:

  • власники пристроїв, у яких є слот тільки для однієї SIM-карти, можуть встановити в смартфон кілька профілів – аж до 10 номерів, в залежності від установок розробника;
  • віртуальна карта може використовуватися в пристроях без слота для SIM-карти – наприклад, в планшетах;
  • підвищується рівень безпеки – віртуальну карту не вийде втратити, пошкодити або дістати з пристрою, що дозволить виявити втрачене або вкрадене пристрій.

Діючі абоненти Vodafone можуть обміняти фізичну SIM-карту на eSIM за 100 грн. Слід пам’ятати, що, на сьогоднішній день, дану технологію підтримує близько двох десятків пристроїв.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.