Google заборонила установку Android на бюджетні смартфони

З розвитком технічного прогресу на ринку з’явилися смартфони з різних самих різних цінових категорій, починаючи з вкрай дешевих і закінчуючи дуже дорогими, обходиться покупка яких в дуже велику грошову суму. Само собою, що дорогі моделі багатьом людям не по кишені, і саме тому вони роблять вибір на користь недорогих телефонів, оснащених досить слабким технічним оснащенням, але зате з таким цінником, розмір якого не сильно б’є по кишені. Проте, часи змінюються, а разом стем змінюється і політика компанії Google. Сьогодні, 22 липня 2020 року, від офіційного джерела стало відомо про те, що вже починаючи з 1 жовтня нинішнього року «пошуковий гігант» вирішив повністю заборонити установку Android на бюджетні смартфони з цінової категорії, як правило, до $ 100.

Операційна система Android є вкрай привабливою за сукупністю якостей, так як за більш ніж 10 років існування на ринку для неї встигли випустити неймовірно багато різних самих різних додатків, всі з яких зробили її неймовірно привабливою за сукупністю якостей. Проте, технології не стоять на місці, і саме тому для роботи цієї ОС необхідно все більш потужне технічне оснащення, щоб гаджет міг виконувати всі ті завдання, які можуть виникнути. На тлі такого стану справ все нові моделі смартфонів, які оснащені менш ніж 2 ГБ оперативної пам’яті, більше не зможуть працювати на базі такої платформи, так як їх виробникам доведеться використовувати платформу Android Go.

Платформа Android Go – це спрощений «зелений робот», але такий, для якого існують спеціальні спрощені версії додатків, а функціональні можливості даної операційної системи вкрай сильно обмежені. Вона адаптована спеціально для слабких телефонів, які мають слабенький чіпсет і невеликий обсяг ОЗУ. Зараз, в даний час, зустріти цю ОС можна тільки на таких моделях мобільних пристроїв від різних виробників, які оснащені 1 ГБ оперативної пам’яті або меншим. Починаючи з 1 жовтня всі нові телефони будуть працювати на базі даної платформи в тому випадку, якщо вони мають менше 2 ГБ ОЗУ. Уже доступні зараз у продажу моделі мобільних пристроїв таке нововведення не торкнеться жодним чином.

В даний час на ринку є лише кілька моделей телефонів на базі Android Go, оснащених 2 ГБ оперативної пам’яті, але вони являють собою швидше виняток з правил, ніж звичайне явище. Нові вимоги набудуть чинності відразу після релізу платформи Android 11 Go Edition, а вийти вона повинна вже на початку жовтні нинішнього року. Таким чином, компанія Google вирішила відчутно підняти вимоги до телефонів для запуску на них звичайного повноцінного Android. Чому «пошуковий гігант» пішов на такий крок – невідомо, однак, найімовірніше, компанія хоче змусити всю індустрію розвиватися і рухатися вперед, а не перебувати роками на одній точці, як це відбувається в даний час в випадку з дуже бюджетними моделями телефонів, доступними , як правило, всього-на-всього за $ 100 або дешевше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.