OnePlus Nord офіційно презентовано, ціна вражає

Компанія OnePlus нарешті презентувала свій новий доступний пристрій, якого всі чекали більш, ніж півроку. Спочатку він з’явився в мережі під назвою OnePlus Z, а пару місяців тому стало відомо, що реальне ім’я – OnePlus Nord. Що цікаво, презентація смартфона пройшла в експериментальному AR-форматі, тобто в форматі доповненої реальності. Даний смартфон – доступна альтернатива більш дорогим побратимам з лінійки OnePlus 8, які коштують від 700 доларів.

OnePlus Nord оснащений 6.44-дюймовим AMOLED дисплеєм, частота оновлення якого становить 90 Гц, а дозвіл – FHD +. За роботу смартфона відповідає всім відомий Qualcomm Snapdragon 765G, хоча раніше ходили чутки про MediaTek Dimensity 800/1000. Доступно 8/128 ГБ або 12/256 ГБ оперативної і внутрішньої пам’яті відповідно, розширити останню картою пам’яті не можна.

Смартфон отримав основну квадрокамеру, в якій головний модуль – Sony IMX586 на 48 МП з оптичною стабілізацією, другий ширококутний на 8 МП, і ще два, як їх охрестили, “непотрібні” модулі – макро на 2 МП і датчик глибини на 5 МП. Фронтальна камера, на жаль, все-таки подвійна – 32 МП + 8 МП (ширококутний).

За автономність відповідає акумулятор об’ємом 4115 мАч, який підтримує фірмову зарядку OnePlus Warp Charge 30T, а ось бездротової зарядки немає. Смартфон оснащений портом USB-C, в якому є підтримка тільки стандарту USB 2.0, Bluetooth 5.0 і модулем NFC для здійснення безконтактних платежів.

Варто також відзначити, що незважаючи на відсутність стандартів захисту від вологи і пилу у даного смартфона, компанія заявила, що вона провела безліч тестів і смартфон навіть може прожити на глибині до тридцяти сантиметрів до півхвилини. При цьому варто розуміти, що в разі, якщо смартфон перестане працювати після занурення в воду, це тільки проблеми користувача і не варто чекати гарантійного ремонту.

OnePlus Nord коштує 399 євро за молодшу версію і 499 за старшу. Якщо порівнювати з прямими конкурентами від іменитих брендів на кшталт Google з їх Pixel 3a (а незабаром і 4a) і Apple з їх iPhone SE 2020 року, то Nord, безумовно, виграє за багатьма параметрами. При цьому, якщо ми порівнюємо Nord, наприклад, з Realme X2 Pro, то останній виявляється явно краще – тут вже що кому більше до душі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.