Apple планує перетворити iPhone в комп’ютер

Компанія Apple на своїй останній конференції для розробників WWDC розповіла про плани щодо повного переходу на мікроархітектуру ARM, тобто тепер смартфони, планшети і комп’ютери компанії Apple будуть працювати на одній архітектурі і, в теорії, повинні підтримувати програмне забезпечення один одного.

Зараз тому з’явилося нове підтвердження, оскільки, згідно інсайдерської інформації, компанія Apple вже займається розробкою iPhone, які матимуть підтримку настільної операційної системи macOS, тобто користувач, підключивши свій iPhone до зовнішнього дисплею і підключивши необхідні аксесуари, наприклад, через Bluetooth, зможе працювати за своїм iPhone, як за повноцінним десктопом. Щось схоже вже є у Samsung, оскільки вона ще три роки тому показала свою технологію DeX – по суті, це інтерфейс Android, який з’являється при підключенні смартфона до док-станції або дисплею і нагадує Windows.

Згідно з інформацією, наявною на даний момент, компанія Apple хоче створити iPhone, на якому за замовчуванням будуть встановлені відразу дві системи – iOS і нова macOS для ARM, і користувач зможе вибирати, що саме йому використовувати зараз, в залежності від його завдань в конкретний момент . Проте, поки що ми не можемо бути на сто відсотків упевнені, що компанія таки випустить iPhone з такою функцією, оскільки, швидше за все, це рішення не дуже вигідно з точки зору розмежування своїх продуктів.

Проте, технічно здійснити такий проект цілком можливо, оскільки комп’ютери Mac переходять на ARM, через що не повинно бути проблем з зворотною сумісністю програмного забезпечення.

 
Джерело

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.